B:SM Basic Park Vall d’Hebron

El B:SM Basic Park Vall d’Hebron, ubicat al passeig de la Vall d’Hebron, acaba de doblar la seva capacitat i ja disposa de 413 places. L’ampliació ha estat possible gràcies a la finalització dels treballs d’adequació de l‘antic heliport de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Aquest aparcament, pioner al conjunt d’aparcaments de B:SM, està concebut per dissuadir els conductors i les conductores d’accedir al centre de Barcelona en cotxe, afavorint una mobilitat més sostenible.

Tal com informa l’Ajuntament de Barcelona, un dels avantatges d’aquest pàrquing i motiu pel qual se’l qualifica com a aparcament dissuasiu és la seva proximitat a les línies L3 i L5 de metro, així com amb els autobusos de TMB, Bicing i serveis de moto i bici compartides.

Obert de dilluns a diumenge, de 7 a 22 h

El B:SM Basic Park Vall d’Hebron està obert de dilluns a diumenge, de 7 a 22 hores, amb entrada permesa fins a les 20 hores. L’estada màxima, sempre diürna, és de 12 hores, a un preu de 9 euros. El pagament es pot fer a través de l’aplicació de serveis de mobilitat SMOU o amb targeta bancària al validador que hi ha a la sortida.

A diferència de la resta d’aparcaments B:SM, aquest no disposa de caixers automàtics, ni permet el pagament en efectiu. També hi ha disponibles abonaments mensuals, diürns, per a persones de fora de Barcelona que treballen o estudien a prop de l’aparcament.

Un concepte d’aparcaments nou a la ciutat

B:SM informa que està treballant en un concepte d’aparcaments nou amb l’objectiu de transformar-los en centres de serveis a la mobilitat que vagin més enllà de l’estacionament de vehicles. Es tracta de fer d’aquests espais “entorns més amables i funcionals” per a les persones que hi accedeixen en cotxe, moto o a peu.

En aquesta aposta, B:SM destaca, entre d’altres, avenços com la dotació de cobertura 3G i 4G a tots els aparcaments, que alhora ja es preparen per a la tecnologia 5G; l’ampliació de la xarxa Endolla Barcelona, que ja suma 490 punts de recàrrega als aparcaments; la incorporació de Biciparks o la dotació de punts de Click & Collect a una trentena d’aparcaments i de centres de microdistribució urbana de mercaderies a vuit aparcaments més.