Aparcament bicicletes

L’Ajuntament de Barcelona habilitarà set noves zones d’aparcament de bicicletes a la ciutat amb 50 places cadascuna. Es tracta d’aparcaments soterrats i segurs, situats en pàrquings municipals. Estaran ubicats als aparcaments B:SM Bilbao, B:SM Ciutat del Teatre, B:SM Gràcia Motos, B:SM Hospital del Mar, B:SM Ona Glòries, B:SM Sant Andreu Teatre i B:SM Travessera de Dalt, i entraran en funcionament abans de l’estiu de l’any vinent.

Bicipark estrena nova imatge

Els nous pàrquings han renovat la imatge per tal de millorar l’experiència dels usuaris. Tenen l’objectiu de continuar contribuint a una millor gestió de l’espai públic i oferir espais còmodes i segurs a les persones usuàries de bicicletes.

Segurs i videovigilats

Els nous pàrquings també tindran seguiment per videovigilància i un identificador per accedir a l’espai. Dins dels aparcaments, les bicicletes han d’estar encadenades a la plaça assignada i els usuaris tenen disponible una manxa per tenir cura dels pneumàtics. A més, properament, es dotarà aquests espais d’una petita estació d’autoreparació i manteniment de bicicletes amb eines bàsiques, per contribuir, així, a una mobilitat més segura.

Aparcament bicicletes

Menys bicis en voreres

La tinenta d’alcaldia i regidora de Mobilitat, Laia Bonet, ha assegurat que “l’aposta per la bicicleta com a alternativa de mobilitat sostenible passa per crear les infraestructures necessàries, com ja estem fent amb els carrils bici, i també per oferir opcions d’aparcament”. Bonet ha afegit que, en aquest sentit, “els ‘biciparks’ beneficiaran tant als usuaris, que trobaran una opció d’aparcament segur, com al conjunt de la ciutat, ja que alliberem espai públic”.

Sis pàrquings operatius

Els set aparcaments nous de bicicletes se sumen als sis que ja estan operatius des de l’any passat i que disposen, en total, de 294 places: B:SM Illa Borbó, B:SM Estació del Nord, B:SM Mercat de la Boqueria, B:SM Plaça Joanic, B:SM Plaça Naves i B:SM Mercat de Sant Antoni. L’ocupació mitjana és del 75 % i hi ha 215 persones abonades. A més dels Bicipark, els aparcaments B:SM tenen, des de fa anys, prop de 900 places convencionals per aparcar-hi bicicletes.