El dilluns 13 de novembre entraran en funcionament quatre línies de la nova xarxa ortogonal de bus. N’hi haurà tres de verticals (V5, V29 i V31) i una línia diagonal (D40). Amb aquestes línies s’arribaran a les 20 d’altes prestacions que hi ha a la ciutat. Entre la primavera i la tardor del 2018 s’implantaran les vuit línies que queden per completar la nova xarxa. De moment, amb les que s’afegiran al novembre, es preveu transportar cada dia feiner 350.000 viatgers, gairebé la meitat de tots els usuaris que van en bus.

La línia diagonal que es posarà en marxa és la D40, de la plaça d’Espanya a la via Favència. Se substituirà la Línia 32 i quedarà modificada la 27. Pel que fa a les verticals, la V5, farà el trajecte de Mare de Déu de Port a Pedralbes, substituirà la 37 i modificarà alguns  trams de la 91 i la 109. Nou serà també el trajecte de la V29, línia que unirà la zona litoral del Fòrum amb Roquetes, en substitució de la 26 i la 32. I la quarta nova línia, també vertical, la V31, farà el recorregut des de la Mar Bella fins a la Trinitat Vella i substituirà les línies 36 i 40.

Línies de proximitat i canvis de recorregut

També el 13 de novembre entraran en funcionament dues noves línies per donar servei a centres hospitalaris. La 191 unirà el barri del Congrés i els Indians amb l’Hospital de Sant Pau, mentre que la 136 reforçarà les connexions entre la Verneda i tot el districte de Sant Martí amb l’Hospital del Mar. La incorporació d’aquestes línies s’ha fet per donar resposta a les peticions que han sorgit durant el procés de participació amb veïns.

La posada en marxa de les quatre noves línies ortogonals modificarà el recorregut també de tres línies ja existents: l’H6, l’H14 i l’H16. Els canvis són en alguns trams molt concrets i se n’informa a les marquesines en una campanya de comunicació que s’allargarà fins al 25 de novembre. A banda, s’han fet obres per valor d’1,3 milions d’euros per donar prioritat al bus. Entre d’altres, s’habilitaran 19 nous quilòmetres de carrils bus.