Els dos eixos principals que creuen el barri de Verdun canvien de sentit a partir del dia 22 d’octubre per convertir-se en carrers de sentit únic. El carrer de l’Artesania serà de pujada i el d’Almansa, de baixada. També s’hi inclou un carril bus i les línies 11 i 32 canvien el recorregut. En lloc d’entrar pel carrer de Góngora, continuaran recte per Artesania en direcció a les Roquetes.

Aquests canvis preparen l’arribada el 13 de novembre de les línies ortogonals D40 i V29, que substituiran el 32. L’Ajuntament ha projectat aquests canvis com una manera de dotar els nous busos de carrils propis per al barri de Verdun i així millorar-ne la regularitat i la velocitat. Però els veïns no hi veuen els beneficis per al barri. “Es guanya poc, per mi —explica Manolo Hernández, de l’AV Verdun. Eliminen una línia d’aparcament i no sabem on aparcarem, perquè ni tan sols hi ha pàrquings. Es perden les parades del carrer de Góngora, que ara es fan per fer el gir des d’Artesania cap a Góngora abans de pujar a les Roquetes. Ara els busos seguiran pujant tot recte pel carrer de l’Artesania fins al barri de les Roquetes i baixaran després pel carrer d’Almansa, però ja no passaran per dins el barri com fins ara”.

La senyalització s’ha preparat de cara a diumenge, 22, moment en el qual es canvia el sentit d’Artesania i Almansa. També es prohibeix l’aparcament en una de les voreres per començar les obres de senyalització del carril bus, en el cas d’Artesania, al costat del Parc de la Guineueta, i a Almansa, a la vorera on hi ha dues escoles. En aquest darrer cas, alguns comerciants es queixen de la manca d’informació sobre el projecte. “Tenim un negoci de reformes de cuines i banys, i rebem mercaderies pesades, palets amb molta càrrega. Tenim camions que carreguen i descarreguen al carrer d’Almansa, i dilluns no sabem si continuarem amb la càrrega com fins ara o a l’altra banda del carrer —es queixa Ester Tormo, comercianta del carrer d’Almansa—. Si l’hem de fer a l’altra banda serà un problema perquè haurem de creuar el carrer amb el carretó mecànic pel pas de vianants. I això és un perill perquè als matins hi ha els alumnes de dues escoles travessant també. No hi ha hagut cap avís previ. S’hauria de parlar també amb la gent que tenim empreses i negocis abans de fer aquests canvis”.

Primers canvis aquest diumenge

Les primeres actuacions als dos carrers ja han començat aquest diumenge. S’ha fet efectiu el canvi de sentit al carrer d’Almansa i en les properes hores es farà al carrer de l’Artesania, que passarà a ser de pujada.