El nou carril bus a la travessera de Gràcia, entre els carrers de Balmes i Santaló, agafa forma. Aquest cap de setmana està previst que finalitzi el gruix d’obres més destacades, que inclouen les tasques de fresat i la implantació de la senyalització pertinent. Segons l’Ajuntament, el carril, amb direcció Llobregat, permetrà un millor funcionament de la línia 27 i de la nova D40. Escurçarà el recorregut “de manera significativa” i permetrà desplegar a la zona la nova xarxa de bus. Mentre es duen a terme els treballs, aquest tram de la travessera té un únic carril obert a la circulació.

El nou carril bus ocuparà el costat muntanya de la via i, per això, l’actual cordó d’aparcament es desplaçarà al costat mar. Tot i que el gruix d’obres importants es va començar a executar el dijous passat i acabarà aquest diumenge 5 de novembre, encara caldrà fer-hi modificacions urbanístiques, entre les quals hi ha la semaforització i la col·locació de mobiliari renovat i de les noves parades.

L’actuació coincideix amb la implantació del carril bus a la ronda del Guinardó

També aquesta darrera setmana s’han fet les obres més importants pel que fa a la implantació del nou carril bus a la ronda del Guinardó, entre el carrer de Vinyals i el passeig de Maragall. En aquest cas, els treballs permetran la circulació de les noves línies H6 i D40, entre d’altres. Aquest tram de la ronda tindrà un carril bus i un carril per al trànsit rodat per sentit.

La nova xarxa de bus creixerà: tindrà 20 línies

Les dues actuacions són necessàries per ampliar la nova xarxa de bus, que sumarà quatre línies més a les 16 ja existents. Una serà diagonal i, la resta, verticals: D40 (plaça d’Espanya – via Favència), V5 (Mare de Déu de Port – Pedralbes), V29 (Diagonal Mar – Roquetes) i V31 (Mar Bella – Trinitat Vella). Segons el calendari, el govern municipal les posarà en marxa el proper 13 de novembre.