L’AMB ha posat en marxa aquest dilluns el nou servei de bicicleta compartida de l’àrea metropolitana de Barcelona, l’AMBici. El sistema ja funciona a Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, el Prat de Llobregat i Sant Just Desvern. Entre aquests sis municipis, s’han obert i estan funcionant amb normalitat 55 estacions i més de 600  bicicletes.

La xarxa s’inaugurarà de forma oficial el dijous 9 de febrer i el desplegament total s’anirà produint progressivament fins a arribar a 15 municipis i 2.600 bicicletes 100 % elèctriques.

Tarifa promocional per engegar el servei

Durant el 2023, l’AMB ofereix una tarifa promocional de 25 € l’any, un abonament que permetrà circular durant mitja hora de forma gratuïta. Després dels 30 minuts gratuïts, el preu serà de 0,50 € cada 30 minuts. A partir de l’any 2024, l’abonament tindrà un cost de 40 € anuals, amb els primers 30 minuts a un preu de 0,15 €. Després dels 30 minuts inicials, costarà 0,50 € cada 30 minuts. Els usuaris que vulguin emprar la targeta física, la podran adquirir per un cost de 6 €. En cas d’utilitzar el servei amb l’aplicació mòbil, serà gratuït.

Pendent d’integrar l’AMBici i el Bicing

Pel que fa a la integració de l’AMBici en el servei de Bicing, s’han previst dues mesures: set estacions pont o de transferència i un abonament metropolità, amb descomptes per als usuaris dels dos serveis. Tot i això, aquest servei entrarà en marxa durant el mes de març.