Bicing
Foto: Carlota Serarols

L’Ajuntament de Barcelona manté congelades les tarifes per al 2023 dels serveis i equipaments municipals, tot i l’increment de l’IPC. Així, espais com el Zoo de Barcelona, el Tibidabo, el Parc Güell o el Bicing mantindran els mateixos preus que aquest any. L’únic servei que incrementa els preus són els abonaments a les instal·lacions esportives gestionades per l’Institut d’Esports de Barcelona (IBE), que s’apugen un 3 %.

Així queden tots els preus del 2023

Amb aquesta decisió de congelar tarifes, aprovada per la Comissió de Govern, es manté l’entrada del Parc d’Atraccions del Tibidabo de 35 € per als adults i de 19 € per a l’Àrea Panoràmica. També es mantenen les mateixes tarifes al Zoo de Barcelona, de 21,40 € per als adults, 12,95 € per als nens de tres a 12 anys i la gratuïtat per als menors de tres anys. A més, el preu del ZooClub familiar continua sent de 94,05 €.

El mateix passa al Parc Güell, que manté el preu general d’accés a 10 €, l’entrada gratuïta als menors de sis anys i la gratuïtat també per als veïns del parc i les persones inscrites al Gaudir Més.

Tercer any seguit amb els preus congelats

Aquest és el tercer any consecutiu que el consistori manté congelats els preus d’aquests equipaments, amb l’excepció del Tibidabo que, a mitjans del 2021, va incrementar el preu a l’integrar la Cuca de Llum dins de l’entrada al recinte.

En el cas del Bicing també es mantenen els preus que es van implementar quan es va desplegar el sistema nou, i el mateix passa al servei de càrrega elèctrica de vehicles als punts gestionats per B:SM, tot i l’encariment de l’electricitat.

Els abonaments esportius, un 3 % més cars

Pel que fa als equipaments municipals, l’únic preu que s’apuja un 3 % és el dels abonaments de les instal·lacions esportives gestionades per l’Institut Barcelona Esports (IBE). En canvi, es mantenen les tarifes als equipaments de districte, com centres cívics, ludoteques, casals de barri, de joves i de gent gran.

També es congelen els preus de les prestacions socials com el servei d’atenció domiciliària, les residències o els habitatges tutelats.