La prohibició d’entrada dels patinets elèctrics al transport públic està a tocar. Aquest dimecres ja no es permetrà l’entrada d’aquests vehicles de mobilitat personal i la moratòria ha de durar uns sis mesos, mentre s’elabora una normativa que en garanteixi una presència segura.

Per a alguns usuaris, no poder utilitzar el patinet al transport públic els suposarà un veritable trasbals. Alguns segueixen molestos amb el temps que les autoritats necessiten per elaborar la normativa. Això ha provocat que molts es replantegin fins i tot la seva relació amb el transport públic.

És el cas de Raúl Martínez. S’estalvia una hora i mitja de viatge amb l’ús del patinet. Ara s’està plantejant o bé vendre’s el patinet i canviar-lo per una bicicleta plegable o tornar a utilitzar el vehicle privat, cosa que assegura que no li fa “cap gràcia”.

Falta d’aparcament per als patinets elèctrics

El Raúl també denuncia que ara mateix les administracions no han resolt la manca d’aparcament. L’ATM està accelerant la possibilitat de deixar el patinet en un Bicibox i l’Ajuntament va anunciar que es treballarà amb els operadors de transport públic per “fomentar que es puguin col·locar espais on guardar els patinets a l’entorn dels grans nodes de connexió”.

En la mateixa línia s’expressa Simón Valero. A aquest usuari del patinet elèctric la prohibició li suposarà sortir abans cap a la feina i agafar l’autobús. Valero també espera que les administracions es posin ràpidament d’acord per evitar que aquest problema s’eternitzi. La situació es va precipitar arran de l’incendi d’un patinet a l’interior d’un comboi dels Ferrocarrils de la Generalitat el mes de novembre.