taxis

La tarifa de preu tancat és a prop d’implantar-se al servei de taxi de la ciutat de Barcelona i l’Àrea Metropolitana. Aquest dimarts el ple de l’AMB ha fet un pas més en aquest camí i ha donat llum verda perquè els usuaris del taxi puguin decidir si volen contractar el servei en la modalitat de tarifa tancada o en la tradicional, de tarificació amb taxímetre. En un principi, la nova mesura es podrà contractar únicament a través de les aplicacions de les empreses de mediació del servei i no quan un usuari aturi un taxi al carrer. Una petició que van fer els taxistes quan l’Institut Metropolità del Taxi els va plantejar la possibilitat.

Amb aquesta modalitat, un usuari que utilitza les apps del taxi tindrà l’alternativa de conèixer el preu del trajecte que vulgui fer abans de contractar-lo. La tarifa de preu tancat consisteix a aplicar el preu de la baixada de bandera i un preu per quilòmetre recorregut —que integra el temps i la distància, inclosos els suplements. Si l’usuari escull la tarifa tancada només haurà d’introduir a l’app l’origen i la destinació del viatge abans de contractar el servei.

Segons l’AMB, l’objectiu de la nova iniciativa és millorar la integració de les noves tecnologies en el sector del taxi, donar més transparència al sistema de tarifes i oferir la possibilitat de conèixer de forma anticipada l’import que pagarà per un trajecte. La mesura entrarà en vigor quan sigui ratificada per la Comissió de Preus de la Generalitat de Catalunya i un cop transcorreguts quinze dies a partir de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat.