L’empresa SocialCar ha denunciat actes vandàlics contra tres dels vehicles que operen sota aquesta marca amb llicència de VTC. La companyia ha aprofitat el buit d’empreses al sector després de la marxa d’Uber per treballar com a intermediari entre usuaris i conductors de VTC. SocialCar assegura que les ratllades que han rebut els vehicles han estat intencionades i les han fet taxistes. La directora de l’empresa, Mar Alarcón, ha confirmat a betevé que aquests actes vandàlics han quedat enregistrats en càmeres de seguretat. Dos dels vehicles atacats estaven estacionats en un aparcament i l’altre es trobava en una benzinera. SocialCar ha posat els fets en coneixement dels Mossos d’Esquadra i lamenta els actes vandàlics tot i respectar el decret de la Generalitat sobre precontractació amb 15 minuts de marge.

Des de SocialCar també han volgut destacar que se senten satisfets amb el funcionament del servei i la rebuda que han tingut per part dels usuaris. De fet, ja han tingut milers de descàrregues de l’aplicació.

Recuperar les llicències de VTC a Barcelona

SocialCar va néixer el 2011 com a plataforma de mobilitat per fomentar el lloguer temporal de cotxes entre particulars, però amb el pas dels anys l’empresa ha anat acaparant altres sectors del mercat. Des d’aquest abril, també fan de plataforma intermediària entre conductors amb llicència i usuaris. Una passa que l’empresa ha considerat necessària perquè amb la marxa d’Uber i la readaptació de Cabify “la demanda quedava insatisfeta”.

Alarcón ha assenyalat que els 15 minuts de marge “no són un impediment” per operar a Barcelona, però veuria “irracional” que l’AMB acabés aprovant definitivament l’ampliació a 60 minuts. Mentre els vehicles no ofereixen servei no poden estar en circulació i, és per això, que la companyia ha tancat una cord amb WeSmartPark, una empresa emergent local que gestiona diversos aparcaments a la ciutat. SocialCar pretén substituir la flota de vehicles a mitjà termini per incorporar-ne d’elèctrics, però no han valorat encara la fórmula per fer-ho ja que ni els vehicles ni les llicències són propietat de l’empresa.