La majoria de passatgers que aterren avui a l'aeroport del Prat no vénen pas a fer turisme. Arriben a Barcelona per feina amb un congrés al cap: el Mobile. Tot i que els congressistes han arribat a la ciutat esglaonadament des de divendres, avui s'hi ha concentrat el flux més important de passatgers. De fet, des de l'aeroport asseguren que aquest any se superaran totes les xifres de passatgers ja que han augmentat tant el nombre de vols privats com el dels comercials. Un cop aterrats i maleta en mà, tenen diverses opcions per anar fins al seu allotjament. N'hi ha que s'han decantat pel taxi. De fet, el servei de taxi és un dels més utilitzats pels empresaris i, per això, l'Aeroport ha habilitat una zona més àmplia d'estacionament. Tot i així, l'activitat ha estat frenètica tot el matí. L'altre transport estrella, els cotxes privats de gamma alta. Els congressistes s'estalvien així les cues i els cotxes contractats per les seves empreses els traslladen fins als seus allotjaments. "És una limusina privada que la meva companyia ha demanat perquè em reculli." "La meva companyia ha llogat un cotxe per aquest trajecte." "He decidit llogar un cotxe per aquests dies i m'hauria de recollir aquí." "Tot i que la majoria de congressistes agafen taxi o transport privat per anar fins al seu allotjament, n'hi ha que han optat per agafar per primera vegada la línia 9 sud." Tot i estrenar-se aquest any, la L9 encara és una desconeguda per molts visitants, tot i que alguns ben informats ho tenen clar. "Utilitzaré la nova línia de metro, l'L9 "No sabia que hi havia una línia des de l'Aeroport al centre." Just al costat del metro, des del Mobile s'ha habilitat una zona perquè els congressistes recullin la seva acreditació i així demà, puguin començar a treballar des de primera hora.

Un cop aterrats, els congressistes s’han de traslladar fins al centre de la ciutat. La majoria prefereix fer-ho amb taxi o bé, amb transport privat de gamma alta llogat per les empreses. Diuen que d’aquesta manera, és més còmode i ràpid.

Una altra de les opcions és el metro, l’L9. Tot i l’increment de passatgers, l’afluència de gent ha estat moderada pel que fa a la nova línia. Igual que en els darrers dies, molts desconeixen aquesta opció i utilitzen transports alternatius per desplaçar-se al centre de la ciutat.

Els taulells d’acreditacions que s’han habilitat al mateix aeroport també han tret fum durant tot el matí. De fet, estan instal·lats des de fa uns dies, coincidint amb l’arribada dels primers congressistes. Divendres van començar a arribar, tot i que d’una manera moderada i que contrasta amb el gruix de passatgers d’aquest diumenge.

Molts dels congressistes que desembarquen a l’aeroport, fan la seva primera parada a la Fira per revisar els últims detalls dels seus estands. Als entorns del recinte on aquest dilluns començarà el congrés, ja comença a notar-se moviment. De fet al llarg de tot aquest diumenge s’hi ha vist molt anar i venir d’operaris que enllestien els detalls als estands i molts congressites que volien revisar els seus expositors abans que obri portes la nova edició del Mobile World Congress.