Els Mossos d’Esquadra han demanat a TMB aquest dilluns a primera hora que tanqui l’accés a la Línia 5 del metro des de l’estació de Sants. Els usuaris que hi vulguin accedir ho han de fer a través de l’L3 o pel carrer. A l’exterior de l’estació també s’hi poden veure  furgonetes de la policia catalana i de la Policia Nacional que barren els accessos i només deixen passar els usuaris que acrediten tenir un bitllet.

A l’exterior hi ha una cinquantena de persones que es manifesten amb una gran pancarta que diu “Free political prisoners”. No poden entrar a l’estació perquè un cordó policial ho impedeix.

protesta exterior Sants sentència procés

Controls a les estacions i a l’aeroport

La mesura també es va activar aquest diumenge coincidint amb una protesta convocada per Pícnic per la República i  en el segon aniversari de l’1-O. Són protocols de seguretat activats per la policia catalana des de dissabte, 12 d’octubre. S’ha reforçat la presència policial tant dels Mossos com de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil no només a les estacions de Sants i l’AVE sinó també al port i a l’aeroport, on aquest dilluns també s’ha intensificat el control als passatgers que volen accedir a les instal·lacions.

Des de dissabte, 12 d’octubre, està operatiu el Centre de Coordinació (CECOR), des del qual els cossos policials es coordinaran davant les mobilitzacions que es preveuen en els pròxims dies arran de la sentència del judici del procés.