(ACN) Després de la reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, s’han posat sobre la taula un seguit de mesures per mirar de millorar el funcionament de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. L’objectiu, evitar reproduir els problemes que l’aeroport va patir aquest estiu passat.

Les recomanacions d’Eurocontrol

Seguint les recomanacions fetes en un informe elaborat per l‘agència europea de gestió del trànsit aeri, Eurocontrol, s’incrementarà en un 5 % el nombre de controladors aeris, coincidint amb la previsió d’augment del trànsit a l’aeroport del Prat també del 5 %. Un altre de les millores que ja s’estan implementant és la d’optimitzar l’aproximació a l’aeroport en les maniobres d’aterratge i enlairament i també es milloraran les comunicacions entre l’aeroport i les companyies aèries. Una altra de les millores que han de fer més eficient l’aeroport a curt termini és la implementació d’un sistema millor que gestioni els canvis bruscos meteorològics. El secretari d’Estat, Pedro Saura, ha posat èmfasi a mirar de solucionar els motius que ara mateix provoquen la majoria de retards i cancel·lacions al Prat, tot i ser conscient, diu, que l’espai aeri europeu té problemes estructurals que no depenen de l’aeroport barceloní.

Tant Saura com Calvet han volgut traslladar un missatge de tranquil·litat, encara que també volen ser prudents i no “llançar les campanes al vol” en espera de com responen totes aquestes mesures. Saura també ha volgut destacar la reunió “àmplia i productiva” que s’ha mantingut amb totes les administracions presents a la reunió amb l’objectiu comú d’evitar el col·lapse de l’estiu passat.