El sector del taxi considera “un benefici per a tothom” la nova tarifa de preu tancat que ha aprovat aquest dimarts el Ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Ho ha explicat aquest el president de l’Agrupació Taxi Companys, Luis López, en una entrevista al programa ‘bàsics‘, aquest dimarts. D’acord amb aquesta mesura, els usuaris del taxi que contractin el servei a través d’aplicacions podran decidir si volen contractar-lo en la modalitat de tarifa tancada o en la tradicional, és a dir, amb el taxímetre.

Segons López, “l’usuari tindrà una eina més i el taxista, un sistema que feia temps que reclamava la ciutadania”. Segons el president de Taxi Companys, “la tarifa tancada entrarà en vigor entre juny i juliol” i donarà resposta a la demanda que el col·lectiu va fer a l’Institut Metropolità del Taxi.

Només el 30 % dels taxistes treballen amb aplicacions

Aquesta dada l’ha donada a conèixer el president de l’entitat, que ha reconegut que “la competència de les empreses de VTC ens ha fet accelerar el procés”. Luis López es refereix a la posada en servei, properament, d’una aplicació pròpia, elaborada per la Cooperativa del Taxi. S’anomenarà Enjoy Taxi i pretén, segons López, “connectar l’usuari que necessiti un taxi amb un taxista que estigui circulant” perquè “no passi com ara, que hi ha vegades que usuaris i taxis no es veuen”.