Aena ha escollit aquest cap de setmana en coordinació amb les aerolínies perquè són dates de poques operacions. Un divendres d’estiu, per exemple, es registren més d’un miler d’enlairaments i aterratges mentre que en temporada d’hivern no arriben als 900.

La pista anomenada 07R/25L, la més propera i situada en paral·lel al mar, es tancarà des d’aquest divendres a les 20 h i fins diumenge a les 10. Seran 34 hores en què els pilots hauran d’operar amb la configuració de pistes creuades, és a dir, l’enlairament es farà per la pista principal (07L/25R) i l’aterratge, per la pista transversal. Segons Aena, el tancament no perjudicarà les operacions previstes.

Pistes aeroport obres pavimentació

Les obres, que tenen un pressupost de més de 607.000 €, consistiran en la pavimentació i millora de 6.000 m2 de la capçalera de la pista 25L: se’n fresarà la superfície i se’n substituiran les capes de paviment a una profunditat de 27 cm.

Les obres són la continuïtat de les millores que es van fer a principis del 2017 i que, a causa d’algun cap de setmana de mal temps, no es van poder finalitzar.