Aena clausurarà a partir d’aquest divendres a les 20 h i durant 34 hores la pista d’enlairament de l’Aeroport de Barcelona-el Prat per renovar el paviment de la capçalera. Mentre durin les obres, les companyies operaran amb la configuració de pistes creuades, la fórmula habitual durant la nit o quan hi ha meteorologia adversa.

Aena ha escollit aquest cap de setmana en coordinació amb les aerolínies perquè són dates de poques operacions. Un divendres d’estiu, per exemple, es registren més d’un miler d’enlairaments i aterratges mentre que en temporada d’hivern no arriben als 900.

La pista anomenada 07R/25L, la més propera i situada en paral·lel al mar, es tancarà des d’aquest divendres a les 20 h i fins diumenge a les 10. Seran 34 hores en què els pilots hauran d’operar amb la configuració de pistes creuades, és a dir, l’enlairament es farà per la pista principal (07L/25R) i l’aterratge, per la pista transversal. Segons Aena, el tancament no perjudicarà les operacions previstes.

Pistes aeroport obres pavimentació

Les obres, que tenen un pressupost de més de 607.000 €, consistiran en la pavimentació i millora de 6.000 m2 de la capçalera de la pista 25L: se’n fresarà la superfície i se’n substituiran les capes de paviment a una profunditat de 27 cm.

Les obres són la continuïtat de les millores que es van fer a principis del 2017 i que, a causa d’algun cap de setmana de mal temps, no es van poder finalitzar.