Tanquen la pista principal de l’Aeroport de Barcelona-el Prat per obres de remodelació

L'Aeroport de Barcelona-el Prat ha tancat aquest dimarts el trànsit aeri a la pista principal per fer-hi obres de renovació. Fins al 5 de febrer, només funcionaran dues de les tres pistes que té la infraestructura i això suposarà reduir a 48 les operacions per hora, per sota de les 72 que es poden fer habitualment en horari diürn. Segons Aena, l'aeroport funciona amb normalitat.

Per mantenir el funcionament de l'aeroport, les properes setmanes s'aplicarà durant tot el dia la configuració nocturna. Això vol dir que els avions s'enlairaran per la tercera pista en direcció a Barcelona i aterraran per la pista transversal des del mar. També implica realitzar una vintena menys d'operacions per hora.

Quan les obres afectin la intersecció entre la pista principal i la transversal, només hi haurà operativa la tercera pista. Aena preveu que això passi entre tres i quatre dies, que hauran de ser de dimarts a divendres.

Millora del paviment

La pista principal és la més llarga de l'Aeroport de Barcelona-el Prat. Funciona des de l'any 1948 i les últimes obres de  regeneració es van fer el 2005. Amb la renovació actual, es posarà paviment nou, es renovarà l'abalisament, es milloraran les sortides ràpides i s'eliminaran alguns obstacles que hi ha a la franja de la pista i a l'àrea de seguretat.

Els treballs, que tenen un cost de 18,7 milions d'euros, van començar l'octubre passat i s'allargaran fins al juliol. El gruix principal de les obres es farà durant aquest mes de gener i primers dies de febrer. Per gestionar la reducció dels vols, les companyies han hagut d'ajustar les operacions. Durant aquest temps també utilitzaran aeronaus més grans. Gràcies a això no es preveuen afectacions al servei i, per tant, l'aeroport funcionarà amb normalitat.