El pipicà dels Jardins de Bacardí no agrada pràcticament ningú. Els usuaris el veuen petit, asseguren que està brut i que no es fa prou manteniment. De fet, molts propietaris prefereixen passejar els gossos per fora del perímetre. Ara, esperen que amb les obres que convertiran el parc en una gran àrea per a gossos de 700 metres quadrats, els problemes millorin. Eulàlia Aragonés, veïna “Tinc una gossa, que vinc aquí cada dia, cada tarda. El problema és que aquest pipicà és petit, és molt baix. Les ‘valles’ són molt baixes, llavors els gossos salten. Si hi ha jocs els podem motivar a que corrin.” Els veïns estan contents amb la reforma, però alerten que haurà d'anar acompanyada de més neteja i s'haurà de treballar l'incivisme. A més, creuen que amb el pipicà nou vindran gossos més grans i això pot fer que els petits no hi vulguin entrar. Anna Ramon, AV Camp Nou “Fa molts anys, molts anys que estem darrere d'aquest pipicà més gran. Però hi haurien de fer un aïllament per dir, doncs, aquests tros és pels més petits, perquè així no tinguin l'excusa de dir que no entren al pipicà perquè hi ha gossos grans.” La reforma del parc inclou també la renovació del mobiliari urbà, la vegetació i la zona de jocs infantils. Això sí, la majoria del parc es convertirà en l'àrea per a gossos, que serà la més gran del districte de les Corts i es distribuirà en tres grans zones diferenciades. Us ho ha explicat des dels Jardins de Bacardí, Anna Feliu.

Les Corts tindrà en uns mesos la seva àrea d’esbarjo per a gossos de 700 metres quadrats. L’espai escollit, els Jardins de Bacardí, disposen ara d’un pipicà de petites dimensions que, segons els usuaris, no és suficient per a tots els gossos que el necessiten. Això fa que molts propietaris optin per no entrar al pipicà i passegin els animals per fora del perímetre i, en molts casos, sense lligar. L’Ajuntament calcula que a les Corts hi ha uns 25.000 gossos censats.

La nova àrea ha de servir per poder acollir més gossos del barri, però les associacions de veïns alerten que els problemes al parc no se solucionaran si alhora no s’intensifiquen les feines de neteja de la zona i es fa una campanya per fomentar el civisme. Anna Ramon, de l’AV Camp Nou, assegura que amb l’ampliació de fins a 700 metres quadrats és probable que vinguin fins aquí gossos més grans, “i això pot fer que els propietaris dels gossos petits no vulguin entrar-hi i continuï el problema dels gossos fora del pipicà”. Per això, proposa que ja que la nova àrea d’esbarjo tindrà tres espais diferenciats es puguin distribuir els gossos de diverses mides.

La reforma també inclou la renovació de la pavimentació de la zona, la vegetació i l’àrea de jocs. Tot i això, quan estigui enllestida, la nova àrea ocuparà bona part del parc.