(ACN/Redacció) Els comuns i el govern de la Generalitat han arribat a un primer acord en el marc de la negociació pels pressupostos per allargar durant el 2023 la rebaixa del preu del transport públic, la gratuïtat per als menors de 16 anys i l’ampliació de la T-Jove fins als 30 anys. Ho ha anunciat la líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, en una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’, de La 2. De fe, la Generalitat ja va avançar fa setmanes que estava disposada a prorrogar la rebaixa del 20 % si l’Estat també manté la bonificació del 30 %. per la seva banda, l’executiu espanyol va anunciar que la decisió es prendrà aquest desembre.

Actualment, el Govern espanyol s’ha compromès a aportar fins al 31 de desembre el 30 % del preu del transport públic, mentre que l’ATM n’assumeix el 20 % restant. Això permet que, des del setembre, els títols de transport integrat es puguin adquirir amb un 50 % de descompte.

Si l’executiu de Pedro Sánchez manté l’aportació el 2023, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona ja han anunciat la voluntat de fer la resta de l’aportació econòmica per mantenir la bonificació actual. De fet, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat en reiterades ocasions que es mantinguin les bonificacions actuals als títols de metro i bus durant el 2023.