cartells antics l5 metro barcelona
Foto: @CampsQ

Una descoberta que ens trasllada al passat. L’aparició d’uns cartells publicitaris fins ara ocults ha sorprès els usuaris de l’estació de Maragall de l’L5 del metro de Barcelona. Corresponen al mític cinema Victoria, que s’ubicava al passeig de Fabra i Puig, i s’hi promocionava pel·lícules com ‘Las novias de Fu Manchú’ o ‘Digan lo que digan’.

cartells antics l5 metro barcelona
Foto: @CampsQ

Els cartells, amagats rere una persiana

Ha estat un home qui ha alertat de la troballa a Twitter. En ser contactat per betevé, ens ha explicat que en aquest racó de l’L5 hi havia una persiana abaixada des de feia anys, però que aquest dimarts la va trobar aixecada i amb aquesta “sorpresa” a la vista que ha generat molta curiositat. L’Àlex, que és com es diu, afirma que ha vist altres usuaris fent fotos als cartells, que tenen més de 50 anys.

En un dels reclams, imprès en color, s’anuncia l’estrena el 1967 a Espanya de ‘Las novias de Fu Manchú’, amb Christopher Lee de protagonista. També s’adverteix el públic que s’hi ofereix algun servei extra, com “calefacció i refrigeració”. El cartell coincideix amb una època daurada del cine, els anys 60, en què les sales s’omplien sovint amb més de 1.000 persones.

‘Digan lo que digan’, de Raphael

Just al seu costat, ha quedat al descobert també una publicitat del film del cantant Raphael ‘Digan lo que digan’, que es va estrenar el 1968, també al Victoria. La sala va funcionar entre 1958 i el 1996 a Sant Andreu.

Hores després de la troballa, però, els cartells ja estaven malmesos.

Foto: @CampsQ