La Fàbrica del Sòl ha impulsat un seguit d’activitats amb motiu de la Setmana de l’Energia. Al barri de la Sagrada Família, tres equipaments hi han col·laborat: la Biblioteca Sagrada Família, l’Aula Ambiental i el centre esportiu Claror Cartagena, per visitar les entranyes d’aquest últim. Ho han fet amb Marc Prat i Òscar Marín de les àrees de Projectes i de Manteniment i Neteja, respectivament.

La visita al centre esportiu Claror Cartagena permet veure zones habitualment tancades al públic com la sala de manteniment de la maquinària de la piscina o la zona on s’escalfa l’aigua. L’objectiu és donar a conèixer el funcionament eficient del centre. “Com treballem l’eficiència energètica i també l’estalvi d’aigua”, explica Ester Benach, directora d’excel·lència i responsabilitat social del Claror.

Entre altres mesures per estalviar energia, el gimnàs utilitza il·luminació LED, calderes d’alta eficiència i funciona amb energia verda. Els visitants valoren l’activitat, que els ha permès descobrir zones que no coneixien. “M’ha agradat molt saber la manera que es conserva l’aigua perquè sigui neta per a tothom que aprengui a nedar”, diu Montserrat Gallart, una de les visitants. Maria Victoria Orlandini afegeix que val la pena conèixer les mesures “tant per estalviar en àmbit econòmic com d’energia”.

Després de conèixer com funciona la gestió energètica del centre, els participants de la visita també han après com aplicar alguna d’aquestes solucions a l’espai domèstic en un taller que ha fet l’Aula Ambiental.