temps cursa merce 2023 Barcelona previsio

Aquest diumenge, 17 de setembre, se celebrarà la Cursa de la Mercè 2023 amb motiu de la Festa Major de Barcelona. La situació meteorològica d’aquella jornada vindrà marcada per la presència d’una profunda borrasca atlàntica, centrada al nord de Galícia, que ens abraçarà de forma indirecta, tot fent incidir vent càlid del sud i del sud-oest a Catalunya. La cita d’enguany mantindrà l’ambient estiuenc pel que fa el termòmetre i la variabilitat. Hi haurà risc de pluja?

Consulta amb detall quin temps farà a Barcelona per la Cursa de la Mercè 2023.

Calor d’estiu durant la cursa de la Mercè i cel canviant

Malgrat que encara falten alguns dies i el pronòstic meteorològic podria variar, els darrers mapes del temps aposten per un context majoritàriament estable i força més càlid de l’habitual per a les dates a causa d’una configuració de sud i sud-oest, que afavorirà que l’ambient sigui pràcticament estiuenc a Barcelona.

La temperatura es mourà entre els 22 i els 23 graus a primera hora, a l’inici de la cursa. Es tractarà d’un registre propi gairebé del cor de l’estiu, superior a la mitjana per a les dates. A mig matí superarà clarament la marca dels 25 graus. La temperatura màxima es preveu que es mogui entre els 28 i els 30 graus al migdia. A mig matí ell termòmetre oscil·larà al voltant de la marca dels 25 ºC.

Temperatura màxima (vermell) i mínima (blau) prevista a Barcelona. Font: ECMWF/ Previsió per conjunts

Presència de núvols però, de moment, sense risc de pluja durant la cursa

Ara per ara, la probabilitat de pluja diumenge al matí, durant el desenvolupament de la cursa és baixa, a l’entorn del 10 %. Aquesta possibilitat augmentarà a la tarda i, sobretot, el vespre, moment en el qual es preveu l’arribada d’alguna gotellada.

Vent feble, de component sud

El vent bufarà feble (inferior als 20 km/h) al matí a Barcelona, majoritàriament de component sud o sud-est. Al migdia anirà girant a garbí i al llarg de la tarda bufarà amb alguna ratxa moderada, puntualment superior als 40 km/h.

Què vols saber de les festes de la Mercè 2023?