Aquesta última setmana d’abril ha començat novament amb molts núvols a tota la regió metropolitana. Al llarg d’aquesta tarda de dilluns els núvols tindran tendència a esqueixar-se amb el pas de les hores a bona part de la regió. Tot i això, a la tarda es gestaran xàfecs de tarda al nord de la Catalunya central i aniran progressant de nord-oest cap a sud-est al vespre, quan podrien arribar en alguns indrets del prelitoral. A la nit i matinada és molt probable que algun d’aquests ruixats acabin afectant també la ciutat de Barcelona. La temperatura quedarà molt frenada un dia més, per sota dels 20 ºC a bona part dels sectors de la conurbació barcelonina.

Tendència a més estabilitat

Dimarts hi haurà algun ruixat que podria afectar alguns punts del litoral de l’àrea metropolitana a primera hora, però ràpidament marxarien mar endins. Durant bona part del matí i ja al migdia, hi haurà més estones de sol amb núvols menys compactes, però que no desapareixeran del tot. Al vespre podria tornar a quedar el cel més ennuvolat i no descartem de nou alguns plugims locals. A diferència de dilluns, amb més sol, aquest dimarts notarem un ascens clar dels termòmetres. Temperatura que superarà els 20 ºC cap al prelitoral i s’acostarà a aquesta xifra a la mateixa ciutat de Barcelona.

Dia del treballador

Els ruixats de principis de setmana ja seran història i el mes de maig començarà amb un dia totalment assolellat. Aquest primer dia festiu serà aprofitable en tota la regió metropolitana de Barcelona. L’única novetat d’aquesta jornada, es produirà a la tarda, quan podrien arribar alguns núvols prims per ponent, però sense més conseqüències. La temperatura seguirà a l’alça i es podria acostar als 25 ºC cap a alguns indrets del prelitoral de la regió. Cap al litoral quedarà més frenades per la presència de la marinada, però es seguiran assolint els 20 ºC amb facilitat.

Nou canvi de temps a finals de setmana

Els diferents models meteorològics no tenen gaire clar quin temps farà a finals de setmana, però l’escenari més probable és l’arribada d’un front fred provinent del nord d’Europa, amb una bossa d’aire fred associada en altura, que provocaria una davallada notable dels termòmetres el cap de setmana.

En principi, les precipitacions només s’haurien de presentar durant la jornada de divendres i especialment durant la tarda i el vespre, que serà quan la bombolla d’aire fred es situï sobre Catalunya. Si el pronòstic no dista gaire del que ens marquen els mapes a hores d’ara, tocaria parlar de tempestes fortes amb possibilitat de calamarsa o pedra. S’iniciarien cap al nord i est de la regió metropolitana i anirien baixant de nord a sud, fins a arribar també a la ciutat de Barcelona a últimes hores de la jornada. Tot plegat, encara està per confirmar, perquè falten pràcticament cinc dies per a la data, però s’haurà de seguir.