La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha demanat participar en la manifestació del Primer Maig que farà conjuntament l’Assemblea amb la plataforma Alcem-nos i que sortirà a les 18 h de la plaça d’Urquinaona. Paluzie ha destacat la importància de recuperar i posar al centre de tot la independència. Ha insistit en el fet que “la república catalana és el mitjà per assolir una societat del benestar i els drets i les llibertats de tothom”.

Paluzie ha posat èmfasi en la necessitat d’establir un marc laboral català perquè el model actual depèn de l’Estat. La presidenta de l’ANC ha criticat que el model espanyol “és un model de precarietat i salaris baixos” i que no permet tenir una societat equilibrada cohesionada i de progrés. Per això ha dit que l’1 de maig s’ha d’explicar a tothom que la república és la que garantirà tots aquests drets socials per avançar a una societat igualitària.

En la mateixa línia s’ha mostrat Sergi Perelló. El portaveu de la Intersindical-CSC ha demanat que la gent participi a la manifestació perquè considera que la república catalana “és una oportunitat d’or per generar unes estructures de contrapoder reals que defensin els drets dels treballadors i treballadores“. Perelló també ha volgut denunciar el rebrot de l’extrema dreta.

La plataforma Alcem-nos ha llegit un manifest en què convida a sortir al carrer contra una “regressió neofeixista” i la “consolidació de les propostes austericides”. També aposten per erradicar la divisió sexual del treball o derogar la reforma laboral, de l’article 135 de la Constitució, entre d’altres propostes.