Foto: @alexsnclmnt

El temporal Gloria ha deixat moltes deixalles a les platges de la ciutat, arrossegades pel fort onatge d’aquests dies. Un d’aquests residus, i que més expectació han aixecat aquest divendres, ha estat la descoberta a la platja de Sant Sebastià d’un contenidor d’escombraries, de petites dimensions, en què es podia llegir “Ajuntament de Lloret de Mar”. L’usuari de Twitter @alexsnclmnt n’ha compartit una foto.

Això podria suposar que la mala mar ha portat aquest contenidor des del municipi de la Costa Brava fins al litoral barceloní, completant, per mar, un recorregut de 77 kilòmetres, una hipòtesi que encaixa amb el patró de vent i la direcció de l’onatge d’aquests darrers dies, de gregal, que prové del nord-est.

Ara bé, el contenidor en qüestió fa prop de 15 anys que no s’utilitza a Lloret de Mar, ja que en l’actualitat s’utilitza un altre model. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme del municipi, Albert Robert, ha confirmat a betevé que “és un model de contenidor que es feia servir per a la recollida de la matèria orgànica [restes de menjar, principalment] en hotels i restaurants del municipi” a mitjans de la dècada passada. De fet, Robert concreta, a més, que “l’escut municipal que hi té serigrafiat ja no s’usa”.

Aquesta versió, però, indica que el contenidor podria haver arribat a la platja de Sant Sebastià procedent d’un altre lloc. En qualsevol cas, el que sí que sembla que queda clar és que aquest cubell d’escombraries ha fet l’últim servei i, després d’haver emmagatzemat residus, ara serà tractat com a això, com un residu, un dels molts que duen de corcoll les brigades de neteja per recuperar el litoral.

Vols saber quan va deixar de ser cubell per passar a ser un residu aquest contenidor? Aquí hi podràs veure com i des d’on va venir aquest contenidor al litoral barceloní.