betevé ha pogut saber l’origen del contenidor d’escombraries que el temporal Gloria va deixar a la platja de Sant Sebastià, divendres de la setmana passada. Es tracta del bar Cala Banys de Lloret de Mar, l’únic establiment de restauració que hi ha a la cala del mateix nom. La propietària de l’establiment, Ana Rosa Fàbregas, ha explicat que “sospitem que és el nostre” perquè, detalla, “teníem dos cubells, un a cada extrem de la terrassa [és a primera línia de mar], i un ha desaparegut“.

En el vídeo, enregistrat pel fill de l’Ana Rosa el 21 de gener, es veu com les onades mouen el contenidor, que ja apareix bolcat a terra, a l’esquerra de les imatges. Segons el relat de Fàbregas, “el teníem fixat a terra i lligat per evitar que se l’endugués cap temporal”. Però segons afegeix la propietària de l’establiment, “a còpia d’anys i de temporals es va desfer el cadenat i, com que teníem el bar tancat [és obert al públic entre els mesos de març i d’octubre] el contenidor va quedar sense l’amarratge“.

Una ruta de 77 kilòmetres

Ana Rosa Fàbregas ha explicat que després de gravar el vídeo “ens vam adonar que el contenidor va desaparèixer, i tres dies després el vam veure aparèixer a la platja de Sant Sebastià” de Barcelona. “No puc assegurar al 100 % que és el nostre”, recalca Fàbregas, però reconeix que “són moltes coincidències”. I també ho és que “aquest contenidor ens el va repartir l’Ajuntament ara fa uns 20 anys”, recorda la propietària de Cala Banys, una dada que ja va confirmar a betevé el regidor d’Urbanisme lloretenc, Albert Robert.

La darrera quadratura del cercle és meteorològica: el fet que el patró del vent i la direcció de l’onatge durant els dies del temporal Gloria, de gregal, provinguessin del nord-est, ajudaria a explicar que el cubell hagués aparegut, quatre dies després, a 77 kilòmetres de distància al sud-oest de la ubicació que havia tingut des de principis de segle.