Gràfica del soroll sísmic de les darreres setmanes a l'estació sismomètrica de Barcelona- Zona Universitària. Font: Geo3BCN - CSIC

Les estacions sismomètriques que el Geociències Barcelona – CSIC té a casa nostra ja han començat a notar les noves restriccions associades als confinaments de cap de setmana i al toc de queda nocturns.

Descens coincidint amb el toc de queda i els caps de setmana

El soroll sísmic o el moviment de fons de terra associat bàsicament a l’activitat humana ha notat un descens des del moment que es van començar a aplicar el toc de queda nocturn i el confinament municipal del cap de setmana.

Gràfica del soroll sísmic de les darreres setmanes a l’estació sismomètrica de Barcelona- Zona Universitària. Font: Geo3BCN – CSIC

Jordi Díaz Cusi, sismòleg del Geociències Barcelona (Geo3Bcn-CSIC), ens explica que la reducció en els valors mínims durant el cap de setmana arriba a uns 2 dB respecte dels caps de setmana precedents al confinament perimetral, cosa que equivaldria a un 50% menys en hores nocturnes i entre un 20-30% menys en les hores diürnes de dissabte i diumenge.

Al gràfic que ha facilitat Geociències Barcelona (Geo3Bcn – CSIC) es veu en línia verda la reducció del soroll sísmic nocturn i en fletxes vermelles la davallada del soroll sísmic en cap de setmana.

Tot i això, cal dir que es tracta d’un gràfic vàlid per a la Zona Universitària i que molt probablement no tindria la mateixa davallada en altres punts de la ciutat, on l’activitat, tot i que més baixa, continua.

Aquesta disminució del soroll sísmic ja es va notar, encara amb més intensitat durant el confinament total de la primavera passada. Tot i això, dona indicis clars i evidents que les mesures que s’han pres també són palpables en el batec habitual de la ciutat.

 

 

 

Comparteix a: