El govern vol donar la polèmica per tancada. I finalment, hi haurà personal sanitari a l’aula per supervisar les automostres d’alumnes d’ESO, batxillerat i institut quan hi hagi un positiu a la classe. Sindicats i directors de centre s’havien queixat que el professorat s’hagués d’encarregar inicialment d’aquesta tasca. El govern nega que hagi rectificat o matisat la proposta i assegura que, des d’un principi, s’havia previst que efectius sanitaris supervisessin el test.

Acompanyament “en un període de transició”

Sobre la polèmica, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha explicat que “ja estava previst així inicialment” i que la idea és que un equip sanitari “que no cal que siguin metges i infermeres” estigui present a les proves. Ramentol ha explicat que faran una feina “d’acompanyament i formació dels docents” en una fase inicial “de transició”. Ha negat que el govern hagi canviat la proposta.

Ni rectificació ni marxa enrere

En la mateixa línia, fonts del Departament d’Educació asseguren que no han rectificat la proposta i apunten que la supervisió sanitària estava inclosa en el projecte i que s’allargarà tant temps com calgui i amb els recursos que cada centre necessiti.

Arran de la polèmica, Ramentol ja va avançar dijous al programa bàsics de betevé, que el que es busca és “acompanyar el sistema educatiu en la realització d’aquestes proves, fins que l’equip docent es vegi amb prou capacitat i coneixement com per assumir-ho”.