Sitges reconvertir plàstics en teixits
Els plàstics es converteixin en moltes ocasions en aliment per a diferents espècies.

L’ajuntament de Sitges estudia reconvertir en teixits tots els plàstics que reculli al mar aquest estiu. Des del consistori destaquen que l’objectiu de desplegar aquesta pràctica és preservar l’entorn i tancar el cicle de la sostenibilitat, de manera que analitzaran l’opció de transformar els plàstic recollits en teixits per a vestuari de treballadors municipals o per a elements promocionals.

L’encarregada de recollir tots els plàstics que suren fins a un metre de la superfície del mar  serà l’embarcació Mayadi, amb una capacitat per acumular fins a 25 kg de brossa diària. Des d’aquest dimecres el nou servei de neteja litoral recorrerà diàriament la costa de Sitges a l’altura de les boies i ajudarà d’aquesta manera a evitar que els plàstics es converteixin en aliment per a diferents espècies, a part d’acabar astorats als espigons on a la llarga es converteixen en microplàstics.

El nou servei de neteja mecànic incorpora dos braços hidràulics que permeten recollir els residus de la superfície marina, que posteriorment són introduïts a un dipòsit ubicat a la coberta de l’embarcació. A més a més, l’embarcació disposa de combustió sostenible, impulsada per motors ecològics que inicien el trajecte amb benzina fins que activen l’ús de combustió per gas.

De les Botigues de Sitges fins a la Cala Xica, el servei de neteja del litoral s’afegeix a altres mesures com els 50.000 cendrers biodegradables que es distribueixen gratuïtament a les platges de Sitges, la incorporació de boies submarines que absorbeixen microplàstics i els punts nets de recollida selectiva. De cara a la propera temporada el govern estudia la instal·lació de biòtops marins com a aportació a la regeneració de la fauna i la flora.