Com cada any, Bombers de Barcelona reforça el servei de prevenció a l’entorn de Collserola per evitar incendis durant el període d’estiu. Els equips treballen en gairebé 1.800 hectàrees de superfície del parc que pertanyen a la ciutat de Barcelona. El cos amplia les tasques de prevenció a partir del juny coincidint amb l’entrada dels mesos de més calor.

Temporada “bona” però sense abaixar la guàrdia

El cos ha intervingut en set incendis aquest any amb una afectació de prop de mitja hectàrea cremada. Tres dels incendis han estat a Collserola i la resta al barri del Guinardó i al districte de Sants-Montjuïc. El director de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, admet que aquesta temporada hi hagut  pocs incendis i que es troben en una època de relativa “bonança”. Tot i això, asseguren que estan atents i mantenen la vigilància tant a les zones de més risc com a les zones forestals.

Bombers de Barcelona va activar la precampanya el maig i el dia 25 ja es van organitzar al Parc de Vallvidrera per actuar ràpidament en cas d’incendi. A més, des del Parc cada dia es fan dos recorreguts forestals per la zona de Vallvidrera, Tibidabo-les Planes, vessant nord i carretera de les Aigües.

Durant l’estiu de l’any passat hi va haver nou incendis, tots a l’entorn del Parc de Collserola,  on van quedar afectades 0,18 hectàrees.