Tres homes han mort aquest divendres al matí en un incendi a la Barceloneta que s’ha declarat al pis on vivien. També hi ha una altra persona que n’ha resultat ferida i que es troba ingressada a l’Hospital del Vall d’Hebron en estat crític a conseqüència de les cremades. Quatre persones tenen ferides lleus, tres de les quals han estat traslladades a l’Hospital del Mar per inhalació de fum i una ha estat atesa al lloc dels fets per un atac d’ansietat.

Segons ha explicat el cap de dia dels Bombers de Barcelona, Rafael Álvarez, les víctimes mortals eren els ocupants del pis incendiat, mentre que els ferits eren veïns de pisos superiors que els han intentat ajudar. En l’extinció de les flames hi han participat 10 dotacions dels Bombers de Barcelona, que s’han trobat amb un foc “molt violent”. Les flames sortien al carrer per les finestres.

Incendi a la Barceloneta

L’incendi al pis de la Barceloneta ha començat vora les 6 del matí als baixos del número 16 del carrer de Grau i Torres per causes que encara no se saben. Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació, però els Bombers apunten a diverses bateries de vehicle que s’estaven carregant com a possible detonant del foc. Segons han explicat, l’espai és molt petit i algunes s’estaven carregant a sota els llits. A més, la llum estava punxada, per la qual cosa si hi hagués hagut un curtcircuit o un escalfament de la instal·lació, el diferencial no hauria saltat.

Les flames han obligat a evacuar tots els veïns de la finca i també s’han tallat la llum i el gas. Després que s’hagi comprovat que l’estructura de l’edifici no n’ha quedat afectada, els qui viuen als pisos superiors ja han pogut tornar a casa, tot i que el subministrament elèctric encara no s’ha restablert.

Reunió extraordinària de l’Associació de Treballadors Pakistanesos

La junta directiva de l’Associació de Treballadors Pakistanesos es reunirà aquest dissabte per decidir quines accions emprendran arran dels fets. Un dels portaveus de l’entitat denuncia que els bombers han trigat 40 minuts a arribar a l’incendi: “Han trucat diverses vegades als Bombers i a la policia, però han arribat tard”, critica el portaveu de l’associació. Per la seva banda, el cap de dia de Bombers de Barcelona assegura que han rebut la trucada a les 5:58 h i han arribat a l’immoble a les 6:05 h.

D’altra banda, el mateix portaveu ha explicat a betevé que al pis incendiat hi vivien “set o vuit persones” i que dues de les víctimes eren germans. El tercer home mort era un amic que vivia amb ells, segons ha detallat.