Els Mossos d’Esquadra han rescatat aquest dimarts una cria de falcó pelegrí al Port de Barcelona. Segons han informat en un missatge a les xarxes socials, l’au “tenia quitrà a les potes i uns cordills entortolligats” i “havia quedat atrapada en una reixa de desguàs d’aigua”. Un cop rescatat, l’animal ha estat traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa.

Rècord de naixements de falcó pelegrí

Es dona la circumstància que aquesta primavera s’ha produït un nombre rècord de naixements de falcó pelegrí a Barcelona. Almenys 25 pollets d’aquesta espècie han nascut a la ciutat. De les nou parelles de falcó pelegrí que hi ha, sis han criat aquest 2021, una dada significativa que supera els registres dels darrers anys. Destaca el naixement dels quatre pollets del niu que hi ha al temple de la Sagrada Família, on des de l’any 2005 ja han nascut un total de 46 exemplars.

Segon rescat de fauna salvatge en 10 dies

El rescat del falcó pelegrí no ha estat l’únic de fauna salvatge que ha succeït aquest mes de maig a Barcelona. El dia 16 els Mossos i els Agents Rurals van rescatar al Port Fòrum un cabirol salvatge que feia dies que estava perdut entre Sant Adrià de Besòs i Badalona. Després d’uns dies de recuperació, també al centre de Torreferrussa, va ser alliberat en un entorn natural de la comarca del Vallès Occidental.