(ACN) La policia local, els Mossos i els Agents Rurals han rescatat un cabirol aquest dissabte a la zona del Port Fòrum, entre Sant Adrià de Besòs i Barcelona. L’animal va aparèixer fa tres setmanes a la desembocadura del riu Besòs i feia dies que estava perdut entre Sant Adrià i Badalona.

Segons ha informat l’Ajuntament de Sant Adrià, està en bones condicions i ha estat traslladat al Centre de Fauna Salvatge de Torreferrussa. Les autoritats sospiten que el cabirol va baixar de la serralada de Marina, on hi ha altres exemplars, fins al Parc Fluvial del Besòs, on es va veure per primera vegada el 28 d’abril. Un cop constatat que l’animal no tornava per si sol, es va muntar un dispositiu per ajudar-lo a fer anar riu amunt.

Vist al nucli urbà de Sant Adrià

L’Ajuntament va fer una crida el 10 de maig a la ciutadania perquè col·laborés en la recerca de l’animal i facilités informació que ajudés la policia i els agents rurals a trobar-lo i portar-lo al seu hàbitat natural. Després d’estar-se a prop de la desembocadura durant 10 dies, el cabirol va ser vist al nucli urbà de Sant Adrià de Besòs, però quan els agents rurals van desplaçar-s’hi ja havia tornat al riu. Finalment, el cabirol ha estat localitzat al cap de sis dies a la zona del Port Fòrum.