Imatge de sol i calor

Fa gairebé tres setmanes que no tenim dies nets amb sol contundent.

El sol ha estat car de veure i, quan ha sortit, l’hem vist en un cel tèrbol i terrós, fruit de les nombroses intrusions de pols en suspensió que ens han arribat aquestes darreres setmanes, que han ajudat a fer del febrer d’enguany un dels febrers amb menys sol en gairebé 20 anys i a tenir l’avís preventiu per contaminació més llarg dels darrers anys.

La pols ha marxat ja aquest dilluns

Per tornar a tenir dies amb sol haurem de fer neteja de pols i de núvols. La pols de fa setmanes i que encara s’ha allargat durant tot el cap de setmana, ha marxat aquest dilluns gràcies a la pluja i una nova massa d’aire.

El sol, fins dimecres

Si bé és cert que la pols ha marxat, el cert és que els models apunten encara força presència de núvols, tant dilluns com dimarts. Les estones en què pugui sortir el sol veurem el cel blau, però encara acompanyat de molts núvols.

Els mapes indiquen que dimecres una petita falca anticiclònica farà que es doni la barreja màgica que moltes persones demanen fa dies i que no acostuma a ser tan difícil de veure a casa nostra: sol i cel blau.

La temperatura de nit serà més baixa, però el canvi de cel i la gran lluminositat del dia ens recordaran gairebé de cop que tenim la primavera literalment a tocar.