pluja a Barcelona

La presència d’una borrasca mediterrània i una massa d’aire més fresca en capes altes faran que el temps es compliqui encara més durant el cap de setmana.

El primer cap de setmana de lliure mobilitat per Catalunya vindrà marcat doncs per la pluja, pels xàfecs i per les tempestes, que seran molt més generals i abundants dissabte que diumenge.

Dissabte: el dia amb més pluja

Dissabte amb molts núvols arreu i pluja.

A hores d’ara els mapes anuncien una regada que podria ser general i, en alguns casos, abundant. La pluja podria avançar de bon matí de sud a nord i podria ser general i puntualment amb tempesta.

L’episodi de pluja s’iniciarà de matinada a les comarques del sud. Anirà avançant amb celeritat cap al nord i acabarà plovent arreu sense excepció, amb alguns registres que podrien ser destacables.

Amb el pas de les hores s’obriran clarianes a ponent, tot i que el cel continuarà molt gris a la resta. En principi, la pluja hauria de remetre durant la tarda.

La neu podrà fer acte de presència als Pirineus, amb una cota que baixarà fins als 1.400-1.500 m a partir del migdia, puntualment per sota. Cadenes imprescindibles si heu de fer desplaçaments pels Pirineus.

Temperatura una mica més baixa en conjunt, tot i que sense fer fred.

La tramuntana i el mestral s’enfortiran als dos extrems de la costa, a partir del migdia, amb una mica de temporal marítim a la Costa Brava.

Diumenge: ruixats i tempestes irregulars

Diumenge tindrem un dia molt canviant, tipic de primavera.

La borrasca haurà marxat, però ens quedarà l’aire fred en altura, que farà que les nuvolades creixin amb energia.

Tot i que de bon matí és probable que la pluja esquivi força comarques, els ruixats i les tempestes seran les protagonistes de la segona meitat de la jornada, sobretot al prelitoral, Pirineus i prepirineu.

A la costa no es pot descartar algun ruixat, amb menys empenta, especialment del Baix Llobregat cap al nord. Neu a 1.500-1.600 m als Pirineus, amb alguna tempesta puntalment intensa al nord-est del territori.

Temperatura estable, amb màxima agradable i mínima una mica més baixa que dissabte.

Recordeu que podeu estar permanentment informats de la previsió a @btveltemps