Un dia més, els núvols tindran la paella pel mànec i seran els protagonistes del cel a casa nostra. No es descarta la pluja feble.

Matí: algunes gotes a primera hora

Els núvols han de ser abundants durant bona part del matí. Pot ploure una mica, de forma feble o com a molt moderada, especialment a primera hora del dia.

El cel es mantindrà cobert fins a mig matí, quan els núvols es començaran a trencar una mica.

Temperatura estable, amb un ambient molt suau i un matí digne del maig. La mínima amb prou feines ha baixat dels 15 ºC.

Tarda: xàfecs i tempestes al prelitoral

El migdia i la tarda ens duran més clarianes, sobretot a la costa, cosa que farà que la temperatura pugui pujar amb certa facilitat fins als 20 ºC o una mica més en el cas del Vallès.

Fruit d’aquest sol, i en contrast amb l’aire més fresc que tindrem en altura, es formaran ruixats i tempestes a les muntanyes del prelitoral, puntualment moderats o forts i amb calamarsa o pedra.

No es descarta que algun d’aquests xàfecs pugui arribar al Vallès o el Penedès i, tot i que no és impossible, és més complicat que arribin a la costa.

Els núvols acabaran deixant, de nou, un vespre força carregat.

Tongada de pluja per a dissabte

Divendres mantindrem un dia plenament primaveral des del punt de vista del temps, amb ruixats i tempestes que cauran amb més probabilitat al prelitoral.

Serà dissabte, i molt especialment entre el matí i el migdia, quan la pluja es farà general i abundant, en una regada que podria arribar a gairebé tot Catalunya.