Alfons Puertas (arxiu)
Alfons Puertas (arxiu)

Protecció Civil ha desactivat l’alerta el pla Inuncat aquest dilluns a mig matí, però el manté en fase de prealerta per previsió que les tempestes que s’han produït la matinada d’aquest dilluns continuïn, sobretot a la tarda, quan pot caure un xàfec important. Un front fred des del nord, juntament amb una bossa d’aire fred en alçada, ha provocat un canvi sobtat de temps que no només ha portat ruixats sinó també un descens de la temperatura que es traduirà en una reducció de entre 4 i 5 ºC respecte de diumenge.

El barri que ha registrat més pluja ha esta el de Sant Andreu, amb 38 litres per metre quadrat, seguit de Sants amb 32, el Raval amb 29, la Verneda amb 26 i les Corts amb 22. Els gruix dels ruixats van caure abans de la mitjanit i van generar incidències en, per exemple, l’estació de Sants, on hi va haver inundacions.

15 actuacions relacionades amb la tempesta

Els Bombers de Barcelona han fet 15 actuacions motivades per la pluja entre les 22 i les 8 h d’avui. El telèfon d’Emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 209 trucades per 159 incidents relacionats amb l’aigua (caiguda de branques i arbres, bassals en vies de circulació i inundacions de baixos). A Barcelona ciutat se n’han rebut 43; a Castelldefels, 82; a Badalona, 23, i a Gavà, 16.

Segons informa Protecció Civil, les principals incidències han estat l’aturada momentània de la línia de Rodalies 2 Sud per manca de tensió i per caiguda de branques entre Gavà i Bellvitge. També el tall de la C-32 per acumulació d’aigua.

Fora de la ciutat de Barcelona, les regions on més han descarregat les tempestes és a les comarques del Garraf i el Baix Llobregat, on han arribat a caure 60 litres per metre quadrat.