Queden poques hores per acabar el mes de març i a ningú no se li escapa que han estat els tres pitjors primers mesos de l’any pel que fa a les precipitacions. La situació encara ha estat més agreujada pel fet que el desembre també va ser molt més sec del que és normal. Per sort, l’octubre i el novembre van ser extremament plujosos, cosa que encara es nota pel que fa a les reserves d’aigua.

A l’estació meteorològica del terrat de betevé durant el mes de gener hi van caure 20 litres, ni la meitat de la mitjana climàtica, que és d’uns 44 litres. El febrer va ser molt pitjor: hi van caure 0,8 litres quan la mitjana de precipitació es troba al voltant d’uns 30 litres. I, finalment, durant el mes de març només hi ha caigut un litre, mentre que la mitjana corresponent a aquest mes a Barcelona és d’uns 33 litres per metre quadrat. Resumint, durant els tres primers mesos del 2019 s’han recollit 22 litres, mentre que n’hauríem d’haver acumulat al voltant de 100.

Efectivament, el dia 26 de novembre es va tancar definitivament l’aixeta. Aquell dia van caure entre tres i quatre litres a Barcelona. Des d’aleshores només un dia, el 20 de gener, hem superat els 10 litres, concretament van caure 19 litres per metre quadrat a la ciutat.

Aquest diumenge a la tarda esperem que pugui ploure a Barcelona, però amb prou feines arribarà a mullar lleugerament el terra allà on no hi hagi arbres. Sota dels arbres quedarà completament sec, per tant, continuarem amb la sequera.

Afortunadament tot indica que la propera setmana estarà marcada per la variabilitat meteorològica, cosa que pot comportar un temps més insegur, especialment dimecres i entre divendres i dissabte quan, fins i tot, ens podria visitar una pertorbació força activa amb vent de llevant i precipitacions generals, no només aquí a Barcelona sinó també a la resta de Catalunya.