L’organització local del Fons Mundial per la Natura (WWF) a Barcelona ha preparat diferents actes culturals durant aquest dissabte a la tarda al Centre Cívic de Can Basté amb motiu de la iniciativa de L’hora del planeta. La trobada ha reunit diferents propostes amb l’objectiu de conscienciar la població sobre els efectes imminents del canvi climàtic.

Actuacions musicals, xocolatada, photocall, activitats familiars i tallers creatius han estat els plats forts d’aquesta cita anual que arriba a la seva 11a edició a Espanya. Com a novetat d’aquest any, s’ha dut a terme una recollida d’un centenar de burilles com a actuació simbòlica de neteja, fent èmfasi que són un dels components de més brutícia al mar.

Colilles

El coordinador de WWF a Barcelona, Miguel Angel Díez, afirma que, “tot i que en els últims anys s’ha avançat molt en la conscienciació de la gent, encara queda molta feina a fer”. Alguns dels reptes que s’han proposat per aquesta edició són: aconseguir un dia d’emissions zero, una jornada sense plàstics d’un sol ús i un dia sense carn.

Al voltant d’una cinquantena de persones s’han apropat al Centre Cívic de Can Basté des de les 17 h de la tarda en un ambient familiar i festiu que s’ha allargat fins a l’apagada de llums.

Espelmes a Can Basté - Hora del Planeta