Aquest dimecres es preveu que arribi un sistema frontal que deixarà una jornada de cel tapat i ruixats, a Barcelona sobretot al vespre. La pluja serà especialment abundant als Pirineus, però a la costa serà menys significativa, d’entorn a cinc litres per metre quadrat a tot estirar. Malgrat que no s’espera gaire quantitat de pluja, no es descarta que, puntualment, sigui intensa i que pugui anar acompanyada de calamarsa, més o menys com va passar el darrer dia que va ploure a la ciutat, ara fa 31 dies.

No es preveu cap episodi plujós de categoria

Desembre

gener i febrer han estat mesos secs a casa nostra i els models meteorològics a mitjà termini no preveuen cap gran episodi plujós, només el pas d’alguns fronts en dies puntuals.

Gràfica de predicció de temperatura i pluja durant els propers dies

De fet, aquesta setmana només plourà la tarda i el vespre d’aquest dimecres i a partir de llavors tornarà l’ambient anticiclònic. La matinada de dijous la temperatura baixarà per sota dels 10 ºC a la majoria de barris, però el cap de setmana es podran tornar a fregar els 20 ºC. Aquests contrastos tèrmics són propis d’aquesta època de l’any.

Els models meteorològics de la National Oceanic and Admospheric Administation (NOAA) apunten que aquest març seguirà, en conjunt, la tendència seca:

Previsió d’anomalia pluviomètrica per al mes de març, segons la NOAA

Així com també la temperatura per sobre de la mitjana climàtica:

Previsió d’anomalia tèrmica per al mes de març, segons la NOAA

Després d’aquest cap de setmana, dilluns, 11 de març, arribarà una massa d’aire fresc, però no prou activa com perquè deixi pluja. Molt probablement haurem d’esperar al 13 i 14 de març, dimecres o dijous vinent,  perquè ens arribi un altre sistema frontal prou actiu i que pugui deixar ruixats més significatius. Encara queden dies per assegurar com serà aquest episodi, però sense dubte, ho seguirem atentament a través de les xarxes socials de @btveltemps.