L’Ajuntament ha activat durant unes hores el Pla municipal d’emergència per ventades en fase d’alerta per les fortes ratxes de vent que s’han produït aquesta matinada. Els Bombers han fet 154 sortides a la ciutat, sobretot per tendals, antenes i arbres caiguts, i s’han hagut de tancar durant el matí alguns parcs de la ciutat com el de la Ciutadella per evitar accidents. Tot i això, una de les portes d’aquest parc en permetia l’accés. El Pla ha estat desactivat a les 13.25 h, un cop han millorat les condicions meteorològiques.

Ciutadella

 

El vent també ha afectat algunes activitats esportives de la ciutat. Per exemple, la Unió Esportiva Sants ha suspès tots els partits del club que s’havien de jugar aquest diumenge al camp de l’Energia a causa del temporal. A més, el fort vent també ha afectat part de les instal·lacions.

A la plaça de Llibertat Ródenas, a tocar de la xurreria Alcalde, al barri de la Verneda i la Pau, el fort vent ha fet caure una palmera. Un dels nombrosos arbres que s’han malmès per les ratxes.

El registre més alt de Barcelona ha estat a la bocana sud del port, on el vent ha assolit un valor de 88,9 km/h. L’Observatori Fabra ha registrat ratxes de 86 km/h; a Gràcia i a Sants les ratxes han arribat als 84 km/h, i a l’aeroport han arribat als 89 km/h.

Vent Barcelona

Pel que fa a Catalunya, el telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 8 del matí de diumenge 786 trucades per incidents provocats pel fort vent. Des de les 7 de la tarda de dissabte, els bombers han atès més de 600 avisos, especialment a l’àrea metropolitana i a les comarques gironines.

La ventada, que va ser especialment forta a la matinada, va fer caure un arbre just a l’entrada de l’estació de Tarragona de l’L3, que impedia utilitzar aquest accés.

Desperfectes pel vent

D’altra banda, les fortes ventades també han provocat diversos talls en la circulació de trens per la caiguda d’arbres a la via. Les línies afectades aquest matí han estat la l’R11 i RG1 entre Maçanet i Girona, l’R2 de Rodalies a Llinars del Vallès, l’R4 a Vacarisses i l’R1 a Malgrat.