Ventada a Barcelona el 24 de gener de 2009
Un arbre caigut a la gran ventada a Barcelona el 24 de gener de 2009

Abans no arriba la bonança que serà la protagonista de la propera setmana, la setmana de Nadal, aquesta nit de dissabte a diumenge i diumenge ben bé fins al migdia, s’espera un nou episodi de vent fort que afectarà tota la ciutat i altres punts de Catalunya. El motiu d’aquestes noves ventades serà la línia frontal associada a una pertorbació que passarà pel centre de França i que diumenge al migdia estarà ja situada al mar Adriàtic.

Mapa isobàric previst per a diumenge 22/12/2019 al migdia

Ratxes superiors a 70 km/h

Aquesta situació provocarà fortes ventades de component oest i nord-oest amb ratxes que superaran els 70 quilòmetres per hora en molts punts de la ciutat i, fins i tot puntualment, es pot arribar als 80 quilòmetres per hora. Les zones més afectades de la ciutat seran les més properes a Collserola, per tant les zones més elevades i també les situades més cap a ponent i a prop de la costa. Els contraforts de Collserola situats a llevant de la serralada quedaran més arrecerats.

Ràfegues de vent fins demà a les 07.00 h previstes pel model AROME

Protecció civil activa l’estat de prealerta per vent, el Ventcat

Protecció civil ha activat aquest migdia el pla Ventcat en fase de prealerta davant aquesta possibilitat de vents forts. Tot i que en molts punts de Catalunya les fortes ventades ja han començat al migdia d’aquest dissabte, a Barcelona i rodalia s’espera una major incidència entre les 22.00 h del dissabte fins a les 12.00 d’aquest diumenge.