vespa asiàtica arc de triomf

La vespa asiàtica continua ben present a Barcelona, i durant unes setmanes ha fet també de l’Arc de Triomf casa seva. Els insectes van fer un rusc aquesta tardor d’uns 50 cm de diàmetre a la part interior de l’arc, penjat sobre els qui passaven per l’interior del monument. En ser detectat, es va activar una empresa d’erradicació de plagues, que fa dues setmanes va actuar amb una grua per treure el niu.

Segons Jose Téllez, coordinador de l’empresa Ibertrac, que es va encarregar de l’extracció, es tractava d’un niu secundari que creixia de mica en mica: “Quan la vespa reina surt de la hivernació a la primavera, fa un niu primari, però si no està còmode es muda per començar a construir una nova casa en un altre lloc”, explica a betevé.

El 30 d’octubre al vespre es va acordonar la zona de l’arc i, amb una grua elevadora, un tècnic protegit amb un vestit per evitar les picades va procedir a desenganxar el niu. Es calcula que en un rusc d’aquesta mida poden arribar-hi a viure al voltant d’un centenar d’exemplars.

La vespa asiàtica, en monuments històrics

Es dona la casualitat que no és el primer cop que la vespa asiàtica, també anomenada vespa velutina, colonitza una monument de Barcelona. També a finals d’octubre es va retirar un niu del cimbori de la Catedral de Barcelona. El primer niu d’aquesta espècie invasora a la ciutat es va detectar l’any 2018 als jardins de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.