Moviments socials s’han mobilitzat aquest dissabte a Barcelona per organitzar una contracimera de la COP27, que aquests dies s’està reunint a Egipte. Els activistes volen mostrar el seu rebuig a una trobada internacional que consideren que no servirà per frenar la crisi climàtica. Al migdia, un grup de manifestants han accedit a l’estació de Sants amb la pancarta ‘Pugen els preus, les temperatures s’alcen’, i l’han creuada en silenci. Poc abans, un centenar de persones s’havien concentrat a la plaça de Sants per “denunciar la inutilitat” de l’esdeveniment i reivindicar el lideratge dels moviments ecologistes i socials.

Estratègies per frenar la crisi climàtica

Aquestes plataformes denuncien que, malgrat les successives cimeres internacionals, les emissions provocades pels combustibles fòssils no han parat de créixer, i han agreujat també la crisi energètica, que ha provocat un augment de la inflació. Per fer-ne difusió i arribar a la ciutadania, s’han organitzat també taules rodones i debats oberts a Can Batlló per abordar l’emergència climàtica actual. Reivindiquen el poder de la “ciutadania per autoorganitzar-se”. Està previst que facin un dinar popular a la plaça dels Països Catalans.

Posar fre als combustibles fòssils

El Jordi Garcia, de la Xarxa d’Economia Solidària, fa una crida a replantejar el model de producció i deixar de subvencionar els combustibles fòssils. Una opinió compartida per la Naiara Fernàndez, de la Xarxa de Justícia Climàtica, que denuncia que “els de dalt no fan res, només van en jets privats” i per això fa una crida a la ciutadania a actuar.