millor hora llagrimes sant llorenç 2022

La nit del 12 al 13 d’agost és el millor moment per mirar al cel i gaudir de les llàgrimes de Sant Llorenç 2022. Tot i que enguany hi haurà lluna quasi plena, fet que pot dificultar la visualització de la pluja d’estels, aquesta és una nit marcada al calendari per als amants de l’astronomia. De fet, aquesta pluja d’estels és un dels fenòmens astronòmics més esperats de cada estiu.

Les llàgrimes de Sant Llorenç poden aparèixer en qualsevol punt del cel. En la majoria dels casos, però, semblen provenir de la constel·lació de Perseu, per això també se’ls coneix com a Perseids.

Quina és la millor hora per veure les Llàgrimes de Sant Llorenç?

Les Llàgrimes de Sant Llorenç tindran el seu punt àlgid de contemplació com més fosc sigui i, per tant, a mesura que avanci la nit seran més visibles. Això vol dir que la millor hora per observar els Perseids serà a tocar de l’alba, és a dir, entre les 3 i les 5 h.

Les Llàgrimes de Sant Llorenç 2022: quan i on veure la pluja d’estels dels Perseids?

Es poden veure els Perseids prop de Barcelona?

Per observar els Perseids hem de trobar un lloc el més fosc possible, un punt elevat on no hi arribi la contaminació lumínica. A Barcelona un dels punts més recomanat seria Collserola i, després, Montjuïc. Ara bé, la contaminació lumínica de la ciutat pot impedir gaudir de la pluja d’estels, fins i tot en aquests punts elevats.

Per això, si vols veure aquest fenomen sense anar gaire lluny de Barcelona, es recomana anar al massís del Garraf i a la zona d’Ordal, que es troben a menys de 30 minuts de la ciutat.