incendi collserola

Protecció Civil ha extremat les restriccions aquest cap de setmana davant del pic de calor que es viurà a Catalunya i l’elevat risc d’incendi. Per això, aquesta mitjanit s’activarà el nivell 3 del pla Alfa en 249 municipis, entre els quals hi ha Barcelona. Segons el Departament d’Interior, el punt àlgid d’aquest episodi excepcional de risc d’incendi arribarà aquest dissabte i s’allargarà fins diumenge.

En els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3), es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents.

Calor extrema divendres i dissabte a Barcelona, en espera d’una baixada de la temperatura

Prohibida l’entrada a vuit massissos

En aquest cas, l’episodi està provocat per les temperatures altes que es preveuen aquest cap de setmana i també les humitats baixes que hi haurà al litoral i prelitoral de Barcelona, Tarragona i Terres de l’Ebre. A més, es preveuen tempestes seques —amb llamps i trons però sense aigua— a les mateixes zones dissabte al vespre i la matinada de diumenge.

Davant d’aquesta situació, es prohibirà també l’accés a vuit massissos: Montsant, Montserrat, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs i Cardó-Boix.

No és la primera vegada que s’activa el nivell 3 del pla Alfa a Barcelona aquest estiu. Durant l’onada de calor del juliol, Protecció Civil ja va incloure la capital catalana entre els municipis amb restriccions davant l’augment de temperatures. En aquell moment, les mesures afectaven també les activitats dels casals d’estiu, que s’acostumen a organitzar majoritàriament al juliol.

Aquest episodi coincideix amb un cap de setmana llarg i des de Protecció Civil demanen a la ciutadania ser prudents. Recorden que està prohibit encendre foc i llançar coets o altres artefactes pirotècnics i demanen no llençar burilles a terra. A més, insten la població a trucar al 112 si veuen qualsevol columna de fum.