Bombers de Barcelona Collserola

Les altes temperatures i la sequera fan que la vegetació de la serra de Collserola pateixi estrès hídric i això ha portat els Bombers de Barcelona a avançar dues setmanes la precampanya forestal per evitar els incendis perquè, en cas que s’hi declari un foc, hi pugui haver una resposta més ràpida i eficient. La campanya ja està en marxa, quan habitualment s’activava al maig, i és el segon any consecutiu que la campanya comença abans.

En el marc d’aquesta iniciativa, els bombers intensificaran les tasques de vigilància i faran recorreguts que els permetin conèixer millor l’entorn forestal de Collserola i els elements tàctics que permetin una actuació ràpida en cas d’incendi. Aquest any, per facilitar les tasques de prevenció i extinció d’incendis es tornarà a disposar de drons i, per primera vegada en l’àmbit metropolità, d’una ambulància tot terreny amb una llitera adaptada per circular per corriols.

Simulacre dels bombers el 26 d’abril

En el marc de les tasques de prevenció d’incendis, el 26 d’abril està previst un simulacre d’incendi forestal que permetrà posar en pràctica i optimitzar els protocols d’actuació en cas d’incendi a Collserola. En el simulacre també hi participaran els responsables dels plans d’autoprotecció dels barris de muntanya, agents de la Guàrdia Urbana i el Consorci de Collserola. El simulacre també ha de servir perquè el veïnat de la zona sàpiga com ha d’actuar si es declara un foc.

El parc de bombers de Vallvidrera reobrirà al maig

A mitjans de maig també es preveu reobrir el parc de bombers de Vallvidrera, cosa que permetrà tenir un accés més ràpid a la zona forestal de Collserola i actuar més ràpidament en cas d’incendi. Aquest 2024 es reforçarà el nombre d’efectius i de vehicles destinats a aquest parc, i a partir del juny i fins a mitjans de setembre estarà activada la campanya forestal d’estiu.

Des de l’Ajuntament es recorda a la ciutadania que des del 15 de març està prohibit fer foc a menys de 500 metres dels boscos i tampoc no es pot fer cap treball forestal ni actuació que pugui provocar guspires.