Foto: Maria Pratdesaba (ACN)

(ACN) Barcelona també avançarà enguany l’inici de la precampanya i la campanya forestal. Així ho ha confirmat aquest dimecres el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, que ha explicat que la precampanya començarà el 15 d’abril i la campanya d’estiu ho farà el 29 de maig. L’any passat ja es va avançar dues setmanes perquè les condicions forestals i el conseqüent risc d’incendi ho demanaven. Així, la precampanya també va començar a mitjans d’abril, quan sempre començava a principis de maig.

Abans, s’haurà obert el Parc de Vallvidrera i, a finals d’abril, es farà un simulacre per posar a prova protocols. El consistori intensificarà els esforços per difondre mesures de prevenció, s’iniciaran contactes amb els veïns dels barris de muntanya per informar-los de com es desplegarà el cos de Bombers de Barcelona durant la campanya d’estiu.

Col·laboració entre Bombers de Barcelona, Agents Rurals i Mossos d’Esquadra

Batlle ha recordat que Bombers de Barcelona col·labora amb el cos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i entitats veïnals dels barris de muntanya i encaren el repte “amb previsió, preparació i preocupació”. “El compromís amb la prevenció incendis és més urgent que mai“, ha dit Batlle, que ha mostrat la determinació de “salvaguardar” la seguretat en zones com Collserola, la Serralada de la Marina o el Parc de Montjuïc.