collserola-campanya-forestal-140423

La sequera extrema i la manca de pluja acumulada des de fa tres anys ha deixat un panorama a Collserola que fa entreveure una campanya d’estiu complicada. Tant és així que l’Ajuntament de Barcelona ha declarat l’inici de la precampanya forestal dues setmanes abans del previst.

D’aquesta manera, aquest dissabte, 15 d’abril, comencen les tasques preventives pels entorns de Collserola amb l’objectiu de reduir el risc d’incendis durant l’estiu. Els equips faran dos recorreguts diaris, un al matí i l’altre a la tarda, amb tres objectius: el primer pas és profunditzar en la cartografia del terreny. Seguidament, es concreten alguns detalls sobre els punts tàctics des dels quals s’intervindrà en cas d’emergència i es delimiten els punts d’accés al massís i on estaran estacionats els vehicles. Finalment, es defineixen els elements que poden afectar l’actuació dels bombers.

A banda, els Bombers faran recorreguts de divulgació perquè el veïnat tingui coneixements dels consells d’autoprotecció i prevenció. També difonen pautes de manteniment de les cases i els entorns per disminuir el risc d’afectació per un hipotètic incendi als voltants.

Per segon any consecutiu, els Bombers de Barcelona desplegaran drons per captar imatges zenitals per a tasques de prevenció i d’emergència. Els aparells incorporen tecnologia de visió tèrmica, visió nocturna, altaveus i l’enviament de les imatges en temps real.

A partir del mes de maig entrarà en funcionament també el Parc de Vallvidrera, que enguany disposarà de més vehicles i efectius. La campanya d’estiu s’activarà el juny i es mantindrà fins a mitjans de setembre.