Foto: @DonosoLluis

La tercera superlluna de l’any arriba aquest dimecres 8 d’abril. El confinament per la covid-19 tindrà un atractiu especial, els vespres del dia 7 i 8, ja que la lluna plena a l’abril, arribarà a les 4.35 hores del dia 8 i  serà una superlluna rosa de sang. Es tracta de la lluna plena més gran i brillant de l’any, ja que el nostre satèl·lit es trobarà en el punt més proper a la Terra, a una distància de tan sols 357.035 km.

També serà superlluna de sang, rosa i pasqual

Dimecres la lluna serà plena. Es preveu que surti a les 20.02 h i es pondrà a partir de les 6.53 h. Durant tot aquest temps serà ben visible al cel de la ciutat, ja que serà un 7 % més gran que una lluna plena mitjana i un 15 % més brillant. A més, també tindrà tonaliats vermelloses, per això també es coneix com a lluna de sang o lluna rosa.

La denominació de lluna rosa fa referència a la primera lluna plena de l’equinocci de primavera i, popularment, s’associa amb el millor moment de l’any per dur a terme activitats agrícoles.

Encara hi ha una tercera manera d’anomenar la lluna plena d’aquest abril: la lluna pasqual. S’anomena així perquè coincideix amb la Setmana Santa cristiana i jueva.