Imatge de Venus entre les Plèiades
Imatge de Venus entre les Plèiades

Tot just fa unes setmanes us vam animar a apuntar-vos a l’agenda tots els fenòmens astronòmics que la primavera ens tenia preparats per a aquest 2020. Alguns d’aquests casos es caracteritzaven perquè eren bastant inèdits, tenien lloc cada força anys, com és el cas de veure Venus entre les Plèiades.

En aquest sentit, ahir us vam encoratjar a tots aquells que disposéssiu d’un balcó,  terrassa o també d’una finestra en bona orientació cap a l’oest, a fixar la mirada a ull nu o amb uns prismàtics després de la posta de sol per poder gaudir de la conjunció de Venus entre les Plèiades.  

Molts van ser els afortunats que van estar atents al cel i van poder observar aquest esdeveniment. A més, ahir divendres, a part de Venus i les Plèiades, es va poder veure també el pas de l’Estació Espacial Internacional a l’horitzó, avançant del nord-oest cap a l’est durant una durada d’uns cinc minuts aproximadament.

Ara bé, tots aquells que no vau tenir l’oportunitat d’admirar la conjunció, no cal patir però tampoc badar, ja que aquest dissabte, 4 d’abril, serà el darrer dia que es podrà observar aquest fenomen. Pels núvols no caldrà patir, ja que la meteorologia hi acompanyarà amb un cel serè a Barcelona i a molts indrets de Catalunya.

Tot seguit us deixem un recull de les millors imatges que es van poder fotografiar de Venus i les Plèiades i del pas de l’Estació Espacial Internacional durant aquest divendres, 3 d’abril.